Kuidas mina endale eesmärke hakkasin seadma

Indrek Põldvee
Mul on alati probleem olla tegusam/produktiivsem või siis lihtsalt üle mõelda asju. Mure ongi, et kui mõtteid on liiga palju, siis ei tea kust alustada ja mida teha. Peas on korralik kaos ja siis päris palju aega raiskan, et mida teha, kust alustada ja kas teen üldse õiget asja.

Sellega ma olen kaotanud aastaid ja hetkelgi tunnen on väga palju asju mida saaksin teha. Väga lihtsad ahvatlused on ,et vaatad oma telefoni, mis FB toimub või oled arvuti taga ja lehitsed portaalides ringi aga ilma eesmärgita. Ma suudan ennast ära kaotada väga lihtsalt.

 
Kirjutan üles asja, mis mind kõige rohkem abistanud.
 
Kõige efektiivsem on, Google calender või mis iganes kalender. Sander Gansen näitas kuidas ta oma kalendris on aja ära planeerinud. Ma isiklikult arvan see on äärmiselt mõistlik ja õige tegu.
Mina ise alustasin seda natuke aega tagasi. Esimene aja blokeering oli hommikused trennid. Ma blokeerisin kõik hommikud 7:00-8:30 aasta lõpuni ära trenni jaoks. Kindlasti ma ei saa alati minna, kui laps vaja lasteaeda viia või mingi muu üritus. Siis ma lähen hiljem või jätan vahele, aga mitte tegemine on suur erand. Algus on kõige raskem.
Tavaliselt räägitakse harjumus tekib 21 või 24 päevaga oleneb kust loed. Samas pole ühtegi akadeemilist tõestust selle kohta.(mina pole leidnud, kui olete paun jagage)
Kuulates ühte podcasti, kus räägiti et Austraalias tehti uuring ja seal läks aega 60-80 oleneb harjumusest ja inimesest.
Sellest lähtudes ma hakkasingi endale 3 kuulisi eesmärke seadma. 3 kuud on hea aeg, et tunnen olen ise väga motiveeritud tegema ja kui peale 3 kuud otsustan mitte jätkata siis vähemalt väike võit on, et tegin ära. See motiveerib mind jälle edasisi eesmärke seadma.
 
Ma ei hakka palju erinevaid nippe jagama, aga see on minu jaoks kõige efektiivsem olnud.
Lühidalt võta 1-2 väikest eesmärki. Näiteks hakka 10 minutit hommikuti mediteerima, trennis käima, kirjutama blogi postitust või mis iganes see väike muutus on. Blokeeri kalendris aeg ära ja hakka toimetama.
Kui sa seda 3 kuud teed, siis mõtle mida sa õppisin selle 3 kuu käigus.
Kas see tegi sind õnnelikumaks?
Kas selle tegemine võttis rohkem energiat kui juurde andis?
Kui sa sellega jätkad järgmised 3 kuud, on see kohustus või harjumus?
Kui see on positiivne, siis otsusta jätkata järgmised kolm kuud ja korda küsimusi.
 
Kui näiteks seda aasta aega teed, siis peaks 3-4 uut head harjumust su ellu juurde tulema. Tunned ennast palju paremini ja produktiivsemalt.
Minu hetkel 3 kuu eesmärgid on, et hommikuti 10 minutit mediteerin, 4-5 trenni nädalas, üks blogi postitus nädalas ja oma podcast koos kodulehega üles saada.
 
Ma teen uued postitused ja hoian inimesi kursis.
 
Kui juba ei ole, hakka minu FB fänniks ja telli minu lood iTunes.
Palun jäta sinna kommentaare ja hindeid. Samuti liitu minu uudiskirjaga. Saadan infot kui uus lugu on väljas.Eelmine
Miks ma alustasin podcastingu ja selle blogiga!
Järgmine
Minu 3 õppetundi idufirmat tehes

Lisa kommentaar

Email again: